Minuni şi minunaţi

Se pare că în ultima vreme, fiecare lună mă învaţă ceva. Cu fiecare suflu nou adus de fiecare lună în parte, fiecare trăire, fiecare simţire,devine mult mai profundă.
Luna octombrie mi-a adus minuni. De fiecare dată când ne gândim la o minune, asociem acest cuvânt cu ceva supranatural [total corect] însă… nu vedem minunea din noi. Noi, oamenii suntem minuni şi suntem  minunaţi. Cum spunea părintele bisericii, Augustin:” Oamenii trec graniţa sa se minuneze de înălţimea munţilor, de valurile înalte ale mării, de lungimea râurilor şi de imensitatea oceanului, de mişcarea orbitală a stelelor, dar trec pe lângă ei înşişi şi nu realizeză cât deminunaţi sunt.”
Ne-am obişnuit să cerem atât de mult de la cei din jur, de la noi înşine, să ne punem etichete şi să ne înghesuim pe rafturile eşecului, atunci când  ne e greu. Ne plimbăm zilnic pe bulevardul Minunilor şi tot vrem minuni. Suntem atât de orbi încât nu vedem minunea din noi. Dumnezeu ne-a creat minunaţi. El a pus în noi tot ce avem nevoie să putem face faţă greutăţilor din aceată viaţă :” Căci în El aţi fost îmbogăţiţi în toate privinţele”. Mai presus de atât a pus în noi sentimentul absolut …dragostea.
Ne împiedicăm, ne rănim tocmai aici, pe bulevardul Minunilor. Suferim, plângem, tânjim după mai mult şi totuşi nu vedem că avem atât de mult. Poate te simţi gol şi părăsit, poate nu ai descoperit încă minunea din tine, dragostea. Dumnezeu e dragoste.
Aici pe acest bulevard al Minunilor am întâlnit oameni minunaţi, oameni care şi-au descoperit minunea şi altii care sunt atât de minunaţi, dar se privesc în oglindă cu mâinile la ochi şi care sunt nu conştienţi de valoarea lor. Oameni minunaţi. Unele minuni apar în viaţa ta atunci când nu te aştepti, altele se plimbă pe lângă tine de ani buni de zile, dar nu le observi.
Pentru tine minune scriu azi. Ne plimbăm pe aceeaşi stradă, dar nu aş vrea să uiţi niciodată cât eşti de minunat. Poate nu realizezi cât de preţios eşti..şi cât eşti de bogat. Poate nu ştii că fiecare lacrimă, fiecare zâmbet, fiecare privire, fiecare gest al tău reprezintă o minune pentru altcineva.
Tu, minune , acum eşti înconjurat de alte minuni care se plimbă pe lângă tine. Nu le ignora, nu le înlătura. Ele sunt aici să-ţi facă sufletul să zâmbească.
Vreţi minuni? Priviţi în voi, priviţi în jur. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru toate minunile din viaţa mea. Dar mai mult ca orice îi mulţumesc pentru luna octombrie, pentru minunea mea din octombrie. Tot ce îmi doresc este să fiu şi eu o minune pentru tine, pentru cineva..
Yours E.